Lamineer machine

Een lamineer machine

Een lamineer machine is gemakkelijk wanneer papieren op een goede manier bewaard moeten worden. Een lamineer machine is dus een apparaat om documenten tegen vocht, slijtage en beschadigingen te beschermen. Wanneer je het document lamineert wordt het veel steviger. In het toestel wordt het document gelegd wat daarbij omgeven is door een plastic sheet. Deze sheet is aan de binnenzijde voorzien van een lijmlaag. De lijm zal door een hoge druk en temperatuursverhoging een kleefkracht krijgen. De laminator zal dan de sheet op het papier bevestigen.

Voordelen van het lamineren

Voordelen van het lamineren zijn dat de documenten zeer goed bewaard kunnen worden. Het lamineren kan in vele situaties worden toegepast. De gelamineerde producten zijn beschermd tegen weerinvloed door de beschermende laag die er op aangebracht is. Door de transparante laag die op een document wordt aangebracht worden de kleuren helderder en dieper van kleur. Ook zal het contrast hierbij worden verhoogd. Wanneer de lagen worden gescheiden kunnen ze ook weer gerecycled worden.

Lamineer machine

Koud en warm lamineren

Koud lamineren heeft een veel kortere tijd nodig om de beschermingslaag aan te brengen. Voor het koud lamineren is er geen ervaring nodig terwijl dat bij het warm lamineren wel het geval is. Bij warm lamineren is het risico van verbranden groot. Omdat een warm lamineer machine regelmatig moet worden schoongemaakt is ook hier dus een speciale ervaring vereist. Toch heeft het warm lamineren ook voordelen. Warm lamineren is goedkoper, de lamineerrollen zijn goedkoper en het materiaal hecht zich beter en sneller op het document.

Toch zijn er naast de vele voordelen die er zijn ook nadelen. Wordt een document aan een zijde gelamineerd dan zal het snel krom trekken. Ook is het materiaal, wanneer het eenmaal is gelamineerd is, moeilijk zijn om te verwijderen. Hierdoor kan het moeilijk gerecycled worden. Je moet er voor zorgen dat het product, dat gelamineerd moet worden, helemaal gaaf is. Hierdoor wordt het resultaat optimaal.

   Wikkelassen     Klaplagers     Contact