Expansieassen

Voor expansieassen kunnen wij u uitstekend van dienst zijn

Expansieassen zijn pneumatisch uitzetbare assen. Dit betekent concreet dat de kern vast is maar de as- diameter kan worden vergroot door uitzetbare linialen of nokken. Deze worden gestuurd door perslucht. Hierdoor is de mogelijkheid daar om de as in een koker te brengen en hier perslucht aan toe te dienen waarna de koker rond de as spant en begint te draaien. Dit betekend dat hier materiaal op- of afgewikkeld kan worden. Door het lucht weer te laten ontsnappen kunnen de linialen of nokken weer terug geschoven worden.

Expansieassen werden in de eerste instantie gebruikt in de papier- en textiel industrie. Tegenwoordig word dit in diverse andere branches gebruikt om producten te verpakken met folie of papier.

Expansieassen

Enkele voordelen

Er zijn vele voordelen te benomen betreft het werken met, expansieassen namelijk,

  • Zeer nauwkeurig.
  • Geen manuele tussenkomst nodig.
  • Tijdwinst dankzij snelle ontspanning.
  • De rollen kunnen over de volle breedte worden gespannen.

Tevens kunt u uitstekend terecht voor overige andere assen. Hiervoor kunt u op de website alle informatie vinden. Staat uw antwoord of zoekopdracht niet op de website? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord om u direct van dienst te kunnen zijn. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer dat op de website staat vermeld. Ook kunt u uw gegevens achter laten op de contactpagina. U kunt spoedig een reactie van ons terug verwachten.

   Wikkelassen     Spraylaminating        Contact